UNIEK IN ZEEUWS-VLAANDEREN !!!

Automatische versnellingsbak spoelen
Olie fabrikanten, zelfs van de beste merken geven als maximale vervaningstermijn voor hun longlife automaat olie 90.000km aan. Dit in tegenstelling tot uw dealer die zegt in de meeste gevallen dit hoeft nooit te gebeuren. Waarom zou een dealer dit zeggen? Misschien omdat zij liever de automaat incl. olie vervangen? (Bij de nieuwe auto's zijn de meeste dealers en fabrikanten er inmiddels op terug gekomen en geven hiervoor wel een vervangingstermijn aan.)


Wat is het verschil tussen alleen de automatische versnellingsbak olie vervangen en het statisch doorspoelen en reinigen hiervan?
1. Het grootste verschil is dat bij alleen het vervangen van de olie er enkele liters olie in de koppelomvormer en in de warmtewisselaar achterblijven. Alleen door met lopende motor de automaatbak (statisch) op druk, met schone olie door te spoelen (met behulp van een speciale machine), zijn die liters te vervangen. Deze machine zorgt er dus voor dat overal in de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar vervuilde olie wordt vervangen door nieuwe olie.

2. Het reinigen van een automaat gebeurt met een speciale machine en een gepatenteerde reiniger. Deze reiniger bewerkstelligt dat alle aanslag, sludge en andere vervuilingen met lopende motor en machine oplossen/losweken.Doordat de reiniger rondgepompt wordt, wordt alle verontreiniging afgevoerd.

3. Wij verversen dus niet 2 maal de olie om zo maar te hopen dat de oude olie en aanslag eruit is, maar spoelen deze met lopende motor door. Dit maakt dat uw automaat van binnen weer als nieuw is, weer schakelt zoals het hoort, en weer ca. 90.000km mee kan.


Wat zult u merken van de reiniging/spoeling van de automaat?
Het reinigen en spoelen van de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar behoord tot onderhoud van de auto en moet men voornamelijk zien als een voorzorgsmaatregel om problemen te voorkomen. Wij hebben wel bij diverse klanten slecht schakelende of zelf niet schakelende automaatbakken een nieuw leven in kunnen blazen door het reinigen en spoelen. Op dat laatste kunnen wij echter helaas geen 100% garantie geven.


Waarom reinigen?
Nieuwe olie heeft van zichzelf toch al een reinigende werking!!?!
Om te voorkomen dat nadat uw automaat is afgevuld met nieuwe olie vastzittend vuil losweekt en gaat rond zweven in uw automaat en wederom voor problemen gaat zorgen. Zorgen wij ervoor dat voordat de nieuwe olie erin gaat alle sludge en vastzittende vervuilingen al zijn verwijderd dankzij de speciale reiniging.

Alleen zo wordt al het vastzittende vuil verwijderd en komen vastzittende kleppen en verstopte oliekanalen weer vrij!

Heeft u vragen? Neemt u gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!