G3 Installaties (met garantie en kentekenbewijs)
Autogas installaties van de derde generatie worden G3-installaties genoemd. Er bestaan verschillende soorten G3-installaties.

Deze gebruiken de aansturingstijden voor de benzine-injectoren die worden berekend door de boordcomputer. Deze tijden worden omgerekend naar stuurtijden voor de gasinjectoren. Hierdoor is er nauwelijks nog sprake van vermogensverlies, zoals bij oudere generaties het geval was.

De overheid subsidieerd G3-installaties via de wegenbelasting. De nationale wegenbelasting is aanzienlijk lager dan voor auto's met dieselmotor. Dit is tevens een van de voordelen van een G3 en overigens alle autogas installaties.LPG inbouw voor oldtimers en klassiekers
Meestal wordt voor een eenvoudige verdamper-drukregelaar gekozen in combinatie met venturie-mengstuk. Deze sets zijn vaak voor een aantrekkelijk lage prijs leverbaar. Veel gebruikte verdamper types zijn OMVL R90/E, Lovato RGE80 vacuum, Landi etc.

Voor diverse amerikaanse- europese- en aziatische wagens zijn de bekende Impco mixer-systemen leverbaar. De Impco mixer doseert zijn gashoeveelheid als een soort constant vacuum carburateur afhankelijk van de hoeveelheid lucht welke door de motor wordt aangezogen.

Hierdoor wordt een snel reageren op het gaspedaal mogelijk. Deze ongeregelde systemen kunnen gebruikt worden tot ca. 1990, omdat hierna de wetgeving vereist dat er geregelde (G2) systemen geplaatst dienen te worden.